Campagne Cleane Kneiters

26 juli 2007

Cleane Kneiters. Wie of wat zijn dat nu weer? Antwoord: het zijn voorbeeldsporters voor bodybuilding en fitness die erin geslaagd zijn een indrukwekkende fysiek op te bouwen, zonder anabole steroïden of andere dopinggeduide middelen te gebruiken. Vanaf vandaag is op www.eigenkracht.nl (de website voor bodybuilding & fitness van de Dopingautoriteit) een speciale button Cleane Kneiters te vinden met allerlei informatie over hun training, voeding en houding ten opzichte van doping.

Geloofwaardige voorbeelden
De hamvraag is namelijk, door wie laten sporters zich inspireren? In Amerikaanse, maar ook Nederlandse bodybuilding- en fitnessmagazines, worden toch overwegend ‘gebruikers’ als voorbeeld getoond. In het kielzog daarvan worden ook hun training- en voedingsmethoden aangeprezen, alsmede een hele waslijst aan supplementen waar je niet buiten zou kunnen.

In werkelijkheid echter, heeft iemand die op een gezonde manier zijn/haar lijf wil ontwikkelen betrekkelijk weinig aan de praktijken van de kampioenen. Inspiratie slaat zo maar al te makkelijk om in frustratie, waardoor mensen afhaken of de conclusie trekken dat het opbouwen van een goed getraind lichaam niet mogelijk is zonder het gebruik van anabole steroïden en andere dopinggeduide middelen. De Cleane Kneiters ontkrachten deze hardnekkige mythe en bewijzen dat er een gezond alternatief is.

Naast een virtuele kennismaking met deze voorbeeldsporters op de website, zijn er ook mogelijkheden om ze in ‘vivo’ te ontmoeten, want de Cleane Kneiters worden ingezet op Eigen Kracht symposia, EFAA-congressen, Fitnessvakdagen en andere ‘evenementen’ als centrale trainingen en workshops, waarin training- en voedingsmethoden centraal staan die wel geschikt zijn voor sporters die liever op een gezonde manier aan hun lijf werken.

Join the Cleane Kneiters
Op www.eigenkracht.nl kan men niet alleen kennismaken met zes Cleane Kneiters, maar kan men zich ook aanmelden als ‘Aankomende Kneiter’. De bedoeling is een pool van Cleane Kneiters te creëren, die zichtbaar maken dat je helemaal geen anabole steroïden nodig hebt om een goed getraind lijf op te bouwen. Een pool van sporters die zich laten inspireren door geloofwaardige voorbeelden en zelf ook weer het goede voorbeeld geven.

Campagne Cleane Kneiters