Richard Bottram voltooit Marathon 365 dopingvrij

30 juli 2007

Richard Bottram heeft gisteren het project Marathon 365 – Run against Cancer, voltooid door het afleggen van zijn laatste marathon die hem terugbracht naar Uden, de plaats waar hij een jaar geleden van start ging. De onderweg door de Dopingautoriteit uitgevoerde dopingcontroles waren allemaal negatief. Richard heeft een enorme sportieve prestatie neergezet, met het doel om aandacht te vragen voor de slachtoffers van kanker, en hun naasten.

Om te voorkomen dat de prestatie van Richard – het lopen van 365 marathons in 365 aaneengesloten dagen – in een verkeerd daglicht zou worden gesteld, heeft Richard vóór de start van het project contact opgenomen met de Dopingautoriteit. De Dopingautoriteit heeft Richard op een aantal – vooraf niet bekende – momenten gecontroleerd op het gebruik van dopinggeduide middelen, waaronder ook EPO. De uitgevoerde controles waren allemaal negatief. Op deze manier is opnieuw bewezen dat absolute topprestaties ook 100% Dope Free behaald kunnen worden. 

Richard is onderweg geblesseerd geraakt, en heeft toen dispensatie gekregen voor het gebruik van één specifieke ontstekingsremmer omdat dit middel nodig was ter bestrijding van de ontsteking. De dispensatie gold voor drie maanden. 

Met zijn actie heeft Richard meer dan 200 duizend euro opgehaald, bedoeld voor psychosociale hulp aan kankerpatiënten en onderzoek naar kinderkanker. Burgemeester Kersten van Uden onderscheidde Richard Bottram gisteren als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Meer informatie over het project is te vinden op: www.marathon365.nl.

Richard Bottram voltooit Marathon 365 dopingvrij