Nederlands profpeloton rijdt het NK Wegwielrennen met 100% Dope Free stuurdoppen

26 juni 2014

Op zaterdag 28 en zondag 29 juni rijdt een groot aantal elite renners met speciale anti-doping stuurdoppen. De stuurdoppen zijn onderdeel van de gezamenlijke campagne ‘Koers Schoon, Gebruik je doppen’ van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU), de Dopingautoriteit en NOC*NSF. Het Nederlandse profpeloton spreekt zich hiermee nadrukkelijk uit voor een integere, eerlijke en gezonde wielersport. 

De elite renners hebben in Ootmarsum de primeur om met de 100% dopefree stuurdoppen te rijden. In de week na het NK Wegwielrennen (1-5 juli) krijgen alle KNWU licentiehouders dezelfde stuurdoppen gratis thuisgestuurd. Alle BMX-ers vinden naast de stuurdoppen, ook een set stickers voor op hun stuurborden in het pakket. Op deze wijze kan de gehele wielersport, van top tot breedte, zich uitspreken voor een schone koers.

100% Dope Free stuurdoppenHuib Kloosterhuis, directeur van de KNWU: “Deze campagne is juist zo krachtig omdat deze topsport verbindt met breedtesport. De renners en rensters op het NK zijn de helden van onze jonge licentiehouders en ik ben dan ook verheugd te zien dat onze Nederlandse profs zich massaal willen inzetten voor deze belangrijke campagne.”

De campagne ‘Koers schoon, gebruik je doppen’ is onderdeel van het actieplan ‘Koersen op een schone Sport’ dat mogelijk gemaakt wordt door het ministerie van VWS. Een actieplan dat is ontstaan vanuit de aanbevelingen van de commissie Sorgdrager die onderzoek heeft gedaan naar cultuurverandering in de wielersport. Meer informatie over het actieplan en deze campagne is te vinden op de website van de KNWU en 100% Dope Free.

Bauke Mollema    Marianne Vos

Nederlands profpeloton rijdt het NK Wegwielrennen met 100% Dope Free stuurdoppen