Toch sleutelbeenbreuk bij afgestapte Gesink na zware val in Tour (4)

28 juni 2021 14:22:29

N i e u w bericht, vervangt Geen breuken bij afgestapte Gesink na zware val in Tour

PONTIVY (ANP) - Robert Gesink heeft bij zijn val in de derde etappe in de Tour de France toch een breuk in zijn rechtersleutelbeen opgelopen. Dat meldt zijn ploeg Jumbo-Visma, nadat de ervaren Nederlander de wielerronde met verwondingen moest verlaten. Gesink was maandag betrokken bij een valpartij, waarbij onder anderen ook oud-winnaar Geraint Thomas tegen de grond ging. De Brit stapte gehavend weer op de fiets. Gesink moest opgeven. Zijn ploeg liet aanvankelijk weten dat bij de Achterhoeker het gewricht tussen schouderblad en sleutelbeen was ontwricht door de val.

Nader onderzoek in het ziekenhuis van Vannes toonde alsnog een breuk aan aan het uiterste deel van het bot.

Thomas leek onderuit te gaan omdat bij het oprijden van een lage verkeersdrempel het stuur uit zijn hand leek te glippen. Daarop viel een aantal renners over hem heen, onder wie Gesink en zijn Duitse ploeggenoot Tony Martin. Die was zaterdag ook al onderuit gegaan door toedoen van een vrouwelijke toeschouwer die met een kartonnen bord in haar handen deels op de weg stond.

Het wegvallen van Gesink, die met rugnummer 13 reed, is een klap voor Jumbo-Visma. De 35-jarige routinier was voorzien als een van de helpers in de bergen voor Tourfavoriet Primoz Roglic.

Gesink was bezig met zijn tiende Tour de France. De vierde plaats, na het later schrappen van dopingzondaars Alberto Contador en Denis Mentsjov, in 2010 was zijn beste resultaat. Drie keer reed hij de ronde niet uit, steeds als gevolg van een val. De laatste jaren richtte Gesink zich niet meer op het klassement.

Thomas, bij wie de schouder uit de kom leek, vond met hulp van drie ploeggenoten weer aansluiting bij het peloton.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021