Ajax haalt met Roggeveen nog een doelman

25 juni 2021 14:13:37

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft na Remko Pasveer en Jay Gorter nog een doelman aangetrokken. De landskampioen nam Joey Roggeveen transfervrij over van FC Volendam. De 23-jarige keeper wordt toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax, dat in de Keuken Kampioen Divisie speelt.

Roggeveen kwam afgelopen seizoen in die competitie tot achttien wedstrijden bij Volendam. Hij verdrong Nordin Bakker uit de basis, maar moest in de slotfase van het seizoen zijn plek onder de lat weer afstaan aan Bakker.

Roggeveen speelde eerder al in de jeugd bij Ajax, maar stapte in 2012 over naar AZ. In 2019 ging de doelman naar Volendam. Nu keert hij terug in Amsterdam. Ajax trok eerder met routinier Pasveer (37, Vitesse) en de talentvolle Gorter (21, Go Ahead Eagles) al twee keepers aan.

Doelman Dominik Kotarski werd verhuurd aan de Kroatische club Gorica. Jeugdinternational Kjell Scherpen en André Onana, die tot begin november geschorst is vanwege overtreding van de dopingregels, vertrekken mogelijk ook uit Amsterdam.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021