Bokser Akraa wil uitleg over uitsluiting door Dopingautoriteit

14 maart 2024 21:27:40

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse bokser Mustafa Akraa wil opheldering van de Dopingautoriteit over zijn recente uitsluiting van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Italië. De lichtgewicht (tot 63,5 kilogram) kreeg begin maart bij aankomst in Busto Arsizio te horen dat hij niet mocht deelnemen, omdat hij geen lid was van de Nederlandse boksbond NBB en daardoor niet onder het dopingreglement viel.

Akraa geeft in een door het ANP ingeziene brief aan dat hij door psychische klachten wel een tijdje is gestopt, maar dat hij nooit zijn lidmaatschap van de NBB heeft opgezegd. Ook heeft hij vorig jaar juli met toenmalig technisch directeur Mark Meijer en zijn mentor Errol Esajas duidelijke afspraken gemaakt over zijn traject naar het OKT.

"Sinds juli 2023 was de NBB op de hoogte van mijn terugkeer naar de competitie en ben ik naar meerdere trainingsstages in het buitenland geweest, maar door mijn blessure heb ik geen officiële wedstrijden gebokst", schrijft Akraa. "Ook ben ik officieel aangenomen in het kwalificatiedocument voor de Olympische Spelen van de NBB sinds september 2023". De bokser vraagt zich af waarom de Dopingautoriteit hiervan niet op de hoogte was en wil graag opheldering.

De NBB gaf eerder aan in gesprek te zijn met de Dopingautoriteit om te kijken of Akraa in mei kan deelnemen aan het tweede olympisch kwalificatietoernooi in Thailand.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024