Halep maakt na teruggebrachte schorsing rentree in Miami

7 maart 2024 20:01:29

MIAMI (ANP) - Tennisster Simona Halep maakt na een dopingschorsing over twee weken haar rentree tijdens het sterk bezette toernooi van Miami. De Roemeense heeft van de organisatie een wildcard gekregen, laat ze weten op Instagram.

Het sporttribunaal CAS bracht deze week de schorsing van Halep terug van vier jaar naar negen maanden. Halep, een voormalig nummer 1 van de wereld, testte in september 2022 op de US Open positief op het verboden middel roxadustat. Ook werden onregelmatigheden vastgesteld in haar biologisch paspoort.

Halep claimde dat de positieve dopingtest te wijten was aan een vervuild voedingssupplement. Een onafhankelijk tribunaal accepteerde haar argument, maar meende dat de hoeveelheid die ze had gebruikt niet kon hebben geresulteerd in de concentratie roxadustat in haar positieve test.

De schorsing ging met terugwerkende kracht in op 7 oktober 2022, waardoor deze op 6 juli vorig jaar afliep. Halep mag daardoor direct weer tennissen en reist binnenkort af naar Miami.

De voormalige grandslamkampioenen Venus Williams, Caroline Wozniacki en Emma Raducanu kregen eerder al een wildcard voor het toernooi van Miami.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024