Mededogen met Contador (2)

9 november 2010

CONTADOR

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP) - De voorzitter van de Spaanse wielerbond, Juan Carlos Castano, hoopt dat de dopingzaak rond tourwinnaar Alberto Contador gunstig afloopt voor de wielrenner. Dat zei Castano maandagavond voor de Spaanse radiozender RNE in reactie op het verzoek van de internationale wielerunie UCI een strafprocedure in gang te zetten tegen Contador.

,,Ik hoop dat de uitkomst van de procedure gunstig uitpakt voor de sporter. Ik ken hem al uit de tijd dat hij deel uitmaakte van de juniorenselectie en zou op dit moment niet graag in zijn schoenen staan'', verklaarde Castano. In de urine van Contador werden bij een controle op de tweede rustdag van de Ronde van Frankrijk minieme sporen van het verboden product clenbuterol aangetroffen. De UCI wil nu dat de Spaanse wielerbond een strafzaak opent. Daarover moet binnen een maand worden besloten.

Castano liet in de sportkrant Marca wel weten dat Contador niet hoeft te rekenen op een voorkeursbehandeling. ,,De regels zijn voor iedereen gelijk. Als Alberto een overtreding heeft begaan moet hij daarvoor boeten.'' Het verzoek van de UCI is overeenkomstig de gebruikelijke procedure, aldus Castano. ,,Maar het is niet normaal dat de UCI drie maanden nodig heeft gehad de zaak aan ons over te dragen.''

Volgens Marca ziet het er somber uit voor Contador omdat vrijwel alle sporters die tot dusverre op clenbuterol zijn betrapt, werden geschorst. ,,Contador staat met zijn rug tegen de muur'', aldus de krant.

Volgens de krant El Pais houden Contador en zijn adviseurs zich vast aan de zaak rond de Duitse tafeltennisprof Dimitri Ovtsjarov, die eveneens positief was getest op clenbuterol maar desondanks door de Duitse tafeltennisbond werd vrijgesproken.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2010