Contador blijft kalm

8 november 2010

CONTADOR

AIGLE/MADRID (ANP/AFP) - Alberto Contador heeft kalm gereageerd op het besluit van de internationale wielrenunie UCI om hem verder te vervolgen voor zijn positieve dopingtest uit de Ronde van Frankrijk. ,,Het is de normale procedure. Feitelijk hoopten we erop dat de Spaanse federatie zou beslissen in de zaak'', zei Contadors perswoordvoerder Jacinto Vidarte. ,,Contador zal nu in staat zijn alle documenten te overhandigen en bewijzen dat er in zijn geval sprake was van vervuild vlees.

De UCI bracht maandag naar buiten dat het een verzoek heeft neergelegd bij de Spaanse wielerbond om een strafproces te openen tegen de winnaar van de Tour. Bij de 27-jarige Contador zijn minieme sporen van het verboden middel clenbuterol aangetroffen. De dopingcontrole vond plaats op de tweede rustdag van de Tour.

De Spaanse bond moet nu binnen een maand beslissen of Contador inderdaad de dopingregels heeft overtreden. De renner van Astana, die overstapt naar de ploeg Saxo Bank van Bjarne Riis, blijft voorlopig geschorst.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2010