'Van Gelder biechtte cokegebruik op'

26 november 2010

HILVERSUM (ANP) - Turner Yuri van Gelder zou voorafgaand aan de wereldkampioenschappen in Rotterdam tijdens een bijeenkomst met het Nederlandse team opgebiecht hebben dat hij opnieuw cocaïne had gebruikt. Dat meldde vrijdagavond Nieuwsuur op basis van bronnen die dat tegenover de NOS zouden hebben gezegd.

De ringenspecialist werd door de KNGU vanwege ,,medische redenen van persoonlijke aard'' drie dagen voor de start van de WK in Rotterdam uit de Nederlandse ploeg gezet. De suggestie dat hij opnieuw aan de cocaïne zou hebben gezeten, ontkende de turner later in een persbericht. Dopingtesten waren ook negatief. Volgens de NOS zouden Van Gelder en de KNGU sinds donderdag weer met elkaar in gesprek zijn.

De wereldkampioen van 2005 maakte deze zomer zijn rentree na een schorsing van een jaar wegens dopegebruik. De turner had cocaïne gebruikt. Van Gelder won na zijn terugkeer een wereldbekerwedstrijd in Gent. Hij dwong een plaats in de selectie voor de WK af, maar kwam uiteindelijk niet aan de start.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2010