Trainingskamp Saxo Bank met Contador (2)

24 november 2010

N i e u w bericht, meer informatie

KOPENHAGEN (ANP) - De wielerploeg Saxo Bank-Sungard neemt Alberto Contador 'gewoon' mee naar het eerste trainingskamp in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Dat maakte ploegleider Bjarne Riis woensdag op de website bekend. De drievoudig tourwinnaar uit Spanje is voorlopig geschorst na een positieve dopingtest tijdens de laatste Ronde van Frankrijk.

In een urinemonster van Contador werden minieme hoeveelheden van het verboden spierversterkende middel clenbuterol gevonden. ,,We moeten niet vergeten dat Alberto onschuldig is totdat het tegendeel is bewezen'', aldus Riis. ,,Dat is de boodschap van de UCI en ik denk dat we die moeten respecteren.'' Volgens Riis heeft de internationale wielrenunie toestemming gegeven om Contador mee te nemen naar het trainingskamp op Fuertaventura.

De ploeg van Riis voor komend seizoen bestaat uit 25 renners. De Deen trok onder anderen de Belg Nick Nuyens (ex-Rabobank) en Matteo Tossato uit Italië aan. Saxo Bank-Sungard raakte belangrijke krachten als de broers Frank en Andy Schleck en de Zwitserse tijdritkampioen Fabian Cancellara kwijt.

,,Ik ben heel trots op deze groep rijders'', aldus Riis. ,,Ik kijk er naar uit om met ze aan de slag te gaan. We zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.'' Het trainingskamp van Saxo Bank-Sungard begint zondag.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2010