Herzog laat Sylvestercross schieten (2)

31 december 2010

N i e u w bericht, meer informatie

SOEST (ANP) - Atlete Adrienne Herzog heeft op het laatste moment haar deelname aan de Sylvestercross vrijdag in Soest afgezegd. Ze ziet het niet zitten om nu een wedstrijd te lopen. De Spaanse krant El País berichtte donderdag dat haar coach Manuel Pascua tegenover de politie zou hebben verklaard dat de Nederlandse atlete plannen had dope te gebruiken.

Herzog spreekt de beschuldigingen tegen en zegt nooit verboden middelen te hebben gebruikt. ,,Maar ik ga nu geen wedstrijd lopen'', twittert Herzog vrijdag. ,,Dat is absoluut niet leuk op deze manier en geeft veel te veel stress.''

Begin december werd Pascua aangehouden in verband met een dopingonderzoek in Spanje. Herzog werkt sinds 2009 met de trainer. In dat jaar won ze ook brons op de EK veldlopen in Dublin.

Herzog zou onder de code AA50 zijn genoemd in de dopingplannen van Pascua voor zijn atleten. De krant El País zegt ook een conversatie tussen Herzog en Pascua te hebben gezien, waarin de Nederlandse atlete haar coach om epo zou hebben gevraagd.

De Atletiekunie blijft Herzog vooralsnog steunen. ,,We moeten überhaupt eerst de feiten zien voordat we eventueel iets kunnen doen. Het draait er nu alleen om wat de kranten schrijven. Wij geloven haar'', aldus de woordvoerder van de bond.

De Nederlandse Dopingautoriteit volgt de ontwikkelingen rondom Herzog op de voet. ,,Te zijner tijd zullen we via de collega's in Spanje ook de informatie wel krijgen'', zei directeur Herman Ram. Volgens El País had Herzog plannen om verboden middelen te gebruiken. De atlete hoeft in dat geval niet direct te vrezen voor een straf. ,,Een voornemen is niet strafbaar. Dat is geen overtreding'', aldus Ram.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2010