Keisse start niet in Rotterdamse zesdaagse (2)

5 januari 2011

N i e u w bericht, met koppeling De Ketele aan Veldt in laatste alinea

ROTTERDAM (ANP) - De Belgische baanwielrenner Iljo Keisse mag donderdag toch niet starten in de zesdaagse van Rotterdam. Dat maakten de organisatoren woensdag bekend. De organisatie heeft van Pat McQuaid, de voorzitter van de internationale wielerunie UCI, het bericht gekregen dat Keisse is geschorst.

Keisse werd in juli 2009 door het Internationaal Sporttribunaal CAS gestraft wegens overtreding van het dopingreglement, maar die schorsing werd in november opgeschort door een Brusselse rechter. Deze oordeelde dat elke organisator die Keisse niet laat starten een dwangsom van 100.000 euro moet betalen.

Niettemin mocht de Gentenaar na tussenkomst van de UCI vorige maand niet starten op een wedstrijd in Manchester. Volgens de internationale wielerbond geldt die uitspraak alleen in België.

Keisse's partner Kenny de Ketele wordt nu gekoppeld aan de Nederlander Tim Veldt, die op het laatste moment aan het deelnemersveld was toegevoegd. Voor Bobbie Traksel, die met Veldt zou starten, wordt nog een koppelgenoot gezocht, zo meldde organisator Frank Boelé woensdagavond.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011