Valverde wil terug naar de top (2)

25 december 2010

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP/BELGA) - Alejandro Valverde traint als een bezetene door. De Spaanse wielrenner staat het complete jaar 2011 wegens zijn aandeel in het dopingschandaal Operacion Puerto aan de kant, maar Valverde is van plan in 2012 weer terug te keren aan de mondiale top. ,,Ik train nog steeds alsof ik een volwaardig renner ben'', zegt Valverde in een interview met het Spaanse magazine Meta2Mil.

De Spanjaard was de nummer één van de wereld toen hij eerder dit jaar voor twee jaar werd geschorst voor zijn aandeel in Operacion Puerto. Het internationaal sporttribunaal CAS volgde zonder pardon de internationale wielrenunie UCI in de stelling dat Valverde bij de beruchte dopingdokter Fuentes 'geprepareerd' werd met bloeddoping. De wielrenner heeft nog altijd grote moeite met de schorsing, omdat die uitgesproken is op basis van indirecte bewijzen.

,,UCI-voorzitter Pat McQuaid lieten weten dat zaken zoals de mijne moeten worden bestraft met vier jaar schorsing. Dit is een grote onrechtvaardigheid. Ik ben in Operacion Puerto de enige renner die een schorsing heeft gekregen van wie de naam niet voorkomt in het rapport dat door de onderzoekers is opgesteld.''

Valverde staat tot 1 januari 2012 aan de kant. ,,Daar zal ik een prijs voor moeten betalen. De eerste maanden zal ik mijn plaats moeten terugvinden in het peloton. Maar na drie of vier maanden zal iedereen weer de beste Valverde zien. Mijn competitiegewicht was 61 kilogram, nu is het 63,5. Dat zit dus wel goed'', houdt de Spanjaard vertrouwen in een sterke rentree over een jaar.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2010