IOC houdt vast aan uitsluiten dopingzondaars (2)

12 januari 2011

OLYMPISCHE SPELEN

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité IOC houdt vast aan de regel om dopingzondaars te weren van de eerstvolgende Olympische Spelen. Het dagelijks bestuur en de atletencommissie hebben woensdag op een bijeenkomst in Lausanne regel 45 uit het 'Olympic Charter' bekrachtigd.

Het IOC reageerde met de stellingname op het mogelijke beroep van de Amerikaanse atleet LaShawn Merritt tegen zijn uitsluiting van de Spelen van Londen in 2012. De olympisch en wereldkampioen op de 400 meter is wegens dopegebruik tot en met juli dit jaar geschorst, maar zou graag in Londen weer van de partij zijn. Hij wil bij het internationaal hof van sportarbitrage CAS zijn uitsluiting aanvechten.

Het IOC voerde regel 45 in voor de Spelen van 2008 in Peking. Atleten die meer dan zes maanden worden geschorst voor doping, zijn automatisch uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende Olympische Spelen.

,,De regel staat als een huis'', zei vicepresident Thomas Bach van het IOC woensdag. ,,Het IOC heeft het recht om de voorwaarden voor deelname te stellen. Regel 45 is geen sanctie, maar een voorwaarde. De atletencommissie heeft vandaag zijn steun aan de regel uitgesproken.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011