Armstrong slaapt nog steeds prima (2)

15 januari 2011

UCI WORLD TOUR

N i e u w bericht, meer informatie

ADELAIDE (ANP) - De nachtrust van Lance Armstrong lijdt geen seconde onder het federale onderzoek momenteel in de Verenigde Staten naar mogelijke dopingpraktijken van de zevenvoudige tourwinnaar en diens voormalige wielerploeg US Postal. ,,Ik lig er niet wakker van. Nooit. Het heeft geen enkel effect op mijn leven. Nul. Dat laat ik aan andere mensen over'', liet de 39-jarige Amerikaan zaterdag in Adelaide weten.

,,Ze kunnen blijven zoeken'', vervolgde hij. ,,Maar als je iets verborgen probeert te houden, lukt je dat nooit in een periode van tien tot twaalf jaar. Niemand kan zo slim zijn.''

Armstrong begint dinsdag met zijn Team RadioShack aan zijn laatste wedstrijd in Australië, de Tour Down Under. De voormalige kankerpatiënt is in zijn twintigjarige wielerloopbaan nooit positief getest en heeft ook altijd krachtig ontkend dat hij verboden middelen heeft gebruikt.

Armstrong erkende zaterdag dat zijn terugkeer in het peloton, in gang gezet twee jaar geleden in de Tour Down Under, in sportief opzicht geen succes kon worden genoemd. ,,Ik heb echt gedacht dat ik voor de achtste keer de Tour zou kunnen winnen, maar ik werd overklast door betere renners'', gaf hij toe. ,,Ik trof jongere en sterkere jongens tegenover me, maar ik heb er absoluut geen spijt van. Voor mijn 'foundation' was mijn rentree in ieder geval geslaagd.'' Armstrong zamelt al jaren geld in voor de strijd tegen kanker.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011