Contador slaat toe in Murcia (2)

5 maart 2011

N i e u w bericht, meer informatie

SIERRA ESPUÑA (ANP) - De Spaanse wielrenner Alberto Contador heeft de sores rond zijn slepende dopingaffaire weggefietst met een klinkende zege in de Ronde van Murcia. De drievoudig Tourwinnaar, onlangs door de Spaanse bond vrijgesproken van het gebruik van het verboden middel clenbuterol, won zaterdag de tweede etappe in de Spaanse rittenkoers.

De renner van Saxo Bank Sungard zegevierde in de geaccidenteerde rit over 183 kilometer van Estrella de Levante naar Centro de Interpretación de Sierra Espuña. Contador had bij de aankomst 5 seconden voorsprong op de Rus Denis Mentsjov (Geox) en de Fransman Jérôme Coppel (Saur). Wout Poels van Vacansoleil finishte als vijfde op 27 seconden van Contador, die tevens de leiderstrui overnam van Raborenner Michael Matthews, winnaar van de eerste etappe op vrijdag.

Contador maakte het verschil tijdens de beklimming van de Alto del Collado Bermejo. Na de top volgde een korte afdaling naar de finish waar de Spanjaard enkele tellen overhield op de eerste achtervolgers. De Ronde van Murcia eindigt zondag met een individuele tijdrit over 12,4 kilometer, waarin Contador een voorsprong van 3 seconden verdedigt op Coppel en 5 seconden op Mentsjov.

De renners van Rabobank kwamen zaterdag in het stuk niet voor. Ploegleider Frans Maassen hoopte op Steven Kruijswijk, maar die werd in de lastige etappe geveld door een ouderwetse 'hongerklop'. Ook de Australische belofte Matthews had het erg moeilijk. ,,We zijn redelijk naar huis gefietst", gaf Maassen toe op de website van de Rabobankploeg.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011