Riccò zegt wielersport vaarwel (2)

12 maart 2011

N i e u w bericht, meer informatie

ROME (ANP/DPA) - Riccardo Riccò keert niet meer terug als wielrenner. Dat zegt de 27-jarige Italiaan zaterdag in een interview in Gazzetta dello Sport. ,,De wielersport is misselijkmakend. Ik keer niet meer terug. Ik word barman, dat heb ik altijd al leuk gevonden'', aldus Riccò, die vorige maand door het Nederlandse team Vacansoleil-DCM werd ontslagen omdat hij zelf een bloedtransfusie zou hebben uitgevoerd.

Riccò voelde zich na een training in eigen land niet goed en meldde zich met een koortsaanval in het ziekenhuis. Daar zou Riccò in shocktoestand tegen een arts hebben verklaard dat hij zichzelf bloed had toegediend, wat in strijd is met de dopingregels. De renner zelf ontkent dat verhaal. ,,Ik heb de arts helemaal niets gezegd'', laat hij in het interview weten.

Wel geeft Ricco aan dat hij in de war was en daardoor wat vreemde dingen kan hebben geroepen. ,,De onderzoeken die lopen zullen aangeven wie gelijk heeft'', aldus Riccò.

De Italiaanse officier van justitie is een onderzoek naar Riccò begonnen, net als het Italiaans Olympisch Comité (CONI). Als Riccò schuldig wordt bevonden, dreigt een levenslange schorsing.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011