Contador wint Ronde van Murcia (2)

6 maart 2011

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP) - Alberto Contador heeft zondag de Ronde van Murcia gewonnen. De Spaanse wielrenner, drievoudig Tourwinnaar, won in Murcia de afsluitende tijdrit over 12,4 kilometer. Contador, die zaterdag ook al de tweede rit op zijn naam schreef, legde de slotetappe af in 14 minuten en 10 seconden. Hij was daarmee respectievelijk 8 en 12 seconden sneller dan de Fransman Jérôme Coppel en de Rus Denis Mentsjov.

Contador werd vorige maand door de Spaanse federatie vrijgesproken van dopinggebruik na zijn positieve controle op clenbuterol in de vorige Ronde van Frankrijk. De internationale wielerunie (UCI) en het Wereldantidopingagentschap (WADA) hebben nog tot 24 maart de tijd om tegen die vrijspraak in beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS).

,,Gezien de voorgeschiedenis is dit een heel bijzondere overwinning voor mij'', zei Contador na zijn triomf. ,,In de Ronde van Algarve liep het allemaal nog niet zo als ik had gewild. Maar het trainingskamp voor de Ronde van Murcia met de ploeg in Mallorca heeft mij goed gedaan.'' De Spanjaard reed in de Algarve zijn eerste wedstrijd na de opheffing van zijn schorsing. Hij eindigde toen als vierde in het eindklassement.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011