Mountainbiker Van Houts terug bij oude ploeg (2)

14 juni 2011

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - Mountainbiker Rudi van Houts keert terug bij het Multivan-Merida Biking Team. De Nederlandse mountainbiker werd vorig jaar oktober ontslagen nadat bij een dopingcontrole een minimale hoeveelheid clenbuterol in zijn lichaam was ontdekt. Nadat eerst de internationale wielerbond UCI afzag van vervolging, heeft nu ook het mondiale antidopingagentschap WADA besloten om Van Houts niet te vervolgen. Daarmee was de weg weer vrij voor een terugkeer bij de Duitse formatie.

Van Houts, die sinds maart weer mocht koersen, heeft altijd beweerd dat het middel in zijn lichaam is gekomen door het eten van vervuild vlees. Eerder was Van Houts al door de Dopingautoriteit 'schuldig bevonden zonder strafoplegging'. Het instituut meende dat de sporter geen verwijt kon worden gemaakt. Inmiddels hebben diverse internationale instanties topsporters gewaarschuwd voor de risico's van vleesconsumptie in landen als Mexico en China.

Na zijn vrijspraak tekent Van Houts dus weer een contract bij het Multivan-Merida Biking Team. ,,We hadden in oktober geen andere keuze dan Rudi onmiddellijk te ontslaan'', aldus teammanager Andreas Rottler. ,,We voeren een zerotolerancebeleid, we staan voor dopingvrije topsport. We zijn echter wel zo consequent om Rudi, nu blijkt dat hij onschuldig is, weer in de ploeg op te nemen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011