Zwemmer Subirats jaar geschorst (2)

23 juni 2011

N i e u w bericht, meer informatie

CARACAS (ANP/EFE) - De internationale zwembond FINA heeft de Venezolaan Albert Subirats voor een jaar geschorst. De wereldkampioen op de 50 meter vlinder kortebaan, heeft zich niet gehouden aan het protocol rond de whereabouts waarin sporters moeten aangeven waar ze zich bevinden om te kunnen worden gecontroleerd op doping. Volgens zijn trainer Luis Moreno is er evenwel geen sprake van het gebruik van verboden middelen.

Subirats miste in de afgelopen anderhalf jaar drie keer een dopingcontrole, omdat hij niet thuis was. Volgens de 24-jarige zwemmer was de zwembond uit zijn geboorteland steeds op de hoogte waar hij verbleef. Dat is evenwel in de reglementen van het mondiale antidopingbureau (WADA) geen geldig excuus. Mocht de schorsing gehandhaafd blijven, dan mist Subirats de WK komende maand in Shanghai en de Olympische Spelen van Londen 2012.

De FINA maakte donderdag tevens zeven andere schorsingen bekend vanwege overtredingen van het dopingreglement. Het gaat om zwemmers uit Brazilië en Kazachstan (Fabiola Molina en Xenia Atamanskaja), waterpoloërs uit Hongarije (Zsolt Lotter, Adam Malari), Roemenië (Alex Popoviciu) en Australië (James Stanton) en een schoonspringer uit de Verenigde Staten (Harrison Jones).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011