Finse ex-skiloper Myllyla dood aangetroffen (2)

5 juli 2011

N i e u w bericht, meer informatie

HELSINKI (ANP) - De Finse ex-skiloper en zesvoudig olympisch medaillewinnaar Mika Myllyla is dinsdag dood aangetroffen in zijn appartement in de Finse plaats Kokkola. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De 41-jarige olympisch kampioen van Nagano (1998) was een van de beroemdste wintersportatleten van Finland, totdat hij in 2001 betrokken raakte bij een dopingschandaal. ,,We denken niet dat zijn dood is veroorzaakt door een misdaad'', aldus de Finse politie.

Myllyla won in 1998 olympisch goud op de 30 kilometer cross-country en veroverde in Nagano tevens twee bronzen medailles. Vier jaar eerder kreeg hij tijdens de Winterspelen van Lillehammer al een zilveren en een bronzen plak omgehangen. Bij de wereldkampioenschappen won hij in totaal negen plakken, inclusief drie gouden.

In 2001 testte hij positief op een verboden middel dat epogebruik kan maskeren. Na een dopingschorsing van twee jaar te hebben uitgediend, probeerde hij nog een comeback te maken, maar die mislukte. In 2005 nam Myllyla afscheid, waarna hij dit jaar tijdens een rechtszaak bekende in de jaren '90 epo te hebben gebruikt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011