Herintreder Dekker rijdt kermiskoers uit (2)

6 juli 2011

N i e u w bericht, meer informatie

SINT-NIKLAAS (ANP/BELGA) - Thomas Dekker is weer in koers. De 26-jarige wielrenner hervatte woensdag in de kermiskoers van het Belgische Sint-Niklaas de competitie na een dopingschorsing van 2 jaar. Hij reed de wedstrijd uit en finishte als 70e. ,,Het is zalig weer renner te zijn'', zei Dekker aan de meet.

De Belg Niko Eeckhout won. In een massasprint bleef de 40-jarige West-Vlaming zijn landgenoten Kevin Peeters en Jonas Vangenechten voor.

Dekker wordt in juli ondersteund door fietsenspeciaalzaak Math Salden uit Limbricht. De voormalige prof rijdt de hele maand kermiskoersen en hoopt daarna een contract bij een ploeg te tekenen. Hij heeft nog geen concrete aanbieding van een ploeg.

,,Hier heb ik lang naar uitgekeken", vervolgde Dekker. ,,Het ging warempel heel goed. De wind was vrij gunstig en ik fietste de hele wedstrijd netjes vooraan in de grote groep. Ik ben er twee jaar uit geweest en moest dus echt weer ondergaan hoe het voelt om in een peloton te rijden. De laatste 2 kilometer heb ik me laten uitzakken. Ik wou geen ongelukken zoeken.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011