Wielrenner Alex Rasmussen: ik verdien straf (2)

9 november 2011

N i e u w bericht, meer informatie

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense wielrenner Alex Rasmussen is het met enkele van zijn collega's eens dat hij een straf verdient vanwege het missen van dopingcontroles door fouten in zijn whereabouts. De renner, die op staande voet ontslagen werd door zijn ploeg HTC-Highroad, wordt op 17 november gehoord door de Deense sportfederatie.

Rasmussen miste de afgelopen anderhalf jaar drie controles. ,,Natuurlijk moet ik gestraft worden, maar ik vraag me af of de strafmaat net zo zwaar moet zijn als voor renners die daadwerkelijk op doping zijn betrapt', zei Rasmussen tegen het Deense persbureau Ritzau. ,,Het moet proportioneel zijn tot wat er is gebeurd.''

Collega's als Rasmus Quaade en Jakob Fuglsang vinden dat Rasmussen, die toegeeft 'stomme fouten' te hebben gemaakt, niet vrijuit kan gaan. ,,Als hij niet wordt bestraft wat zou ik dan nog moeite doen om mijn whereabouts correct in te vullen?'' zei voormalig baancollega Quaade. ,,Waarom ze nog invullen als iemand die dat niet doet, ermee wegkomt?'' meende Fuglsang met wie hij bij Saxo Bank samen reed.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011