Contador maakt geen gebruik van De Boer

21 november 2011

CONTADOR

MAASTRICHT (ANP) - Alberto Contador heeft voor de hoorzittingen bij het internationaal sporttribunaal CAS een 'batterij' aan deskundigen aangetrokken om zijn onschuld aan te tonen in de clenbuterolzaak, waarmee hij na zijn tourzege in 2010 werd geconfronteerd. In Lausanne ontbreekt echter de Nederlandse biochemicus Douwe de Boer.

De onderzoeker van het Medisch Universitair Centrum Maastricht was in eerste instantie door de Spaanse wielrenner bij de verdediging gehaald, maar is formeel niet meer bij de zaak betrokken.

De Boer moet gissen waarom Contador geen gebruik meer maakt van zijn diensten. ,,Contador is veranderd van team van advocaten en daarmee is waarschijnlijk ook de strategie aangepast. Daarin wil men hoogst waarschijnlijk geen nuances toepassen om de verdediging zogenaamd niet te beschadigen. Mijn nuance was en is onder meer dat het Keulse laboratorium zijn analytisch werk adequaat heeft gedaan. Ik had een zakelijke relatie met Alberto Contador en hij heeft daar verder geen gebruik meer van gemaakt'', zegt De Boer die als autoriteit geldt in zaken van clenbuterol.

De Nederlander stond en staat ook de Chinese wielrenner Li Fuyu bij. Ook bij hem werd clenbuterol aangetroffen, maar met een nog kleinere hoeveelheid dan de minuscule waarde die bij Contador werd gevonden. Li wacht nog op de uitspraak van zijn bond.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011