Mosquera: desnoods naar het CAS (2)

22 november 2011

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse wielrenner Ezequiel Mosquera zal in beroep gaan als de Spaanse bond de eis van de aanklager hem 2 jaar te schorsen, overneemt. Dat verklaarde de renner die onder contract staat bij Vacansoleil-DCM dinsdag.

Bij de inmiddels 36-jarige klassementsrenner werden tijdens de Ronde van Spanje van vorig jaar sporen gevonden van HES, een bloedverdunner die gebruikt wordt om de aanwezigheid van epo te maskeren. ,,We zullen ons verdedigen. Als het nodig is stappen we naar het CAS'', zei Mosquera. De Spaanse bond heeft officieel nog geen straf uitgesproken. Het CAS is het internationaal sporttribunaal.

Mosquera heeft dopegebruik altijd ontkend. Vacansoleil, sinds begin dit jaar zijn werkgever, hield de renner desondanks hangende het onderzoek aan de kant. Een dopingschorsing zou betekenen dat het dienstverband wordt beëindigd.

Mosquera houdt vol dat het middel, voluit hydroxyethyl, oraal is toegediend. Enkel toediening via injectie is strafbaar. ,,Maar ze willen mijn huid, het is ongelooflijk'', mopperde de Spanjaard.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011