CAS stelt uitspraak zaak-Contador weer uit (2)

30 januari 2012

CONTADOR

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de langverwachte uitspraak in de dopingzaak rondom de Spaanse wielrenner Alberto Contador wederom uitgesteld. Het tribunaal liet maandag weten op maandag 6 februari met zijn oordeel naar buiten te willen komen. Twee weken geleden had het CAS gezegd deze week uitspraak te doen.

In eerste instantie was de bedoeling halverwege januari tot een oordeel te komen. Het CAS werd echter opgehouden door geruchten dat de arbitragecommissie niet geheel objectief in de zaak zou zijn. Contador won in 2010 de Tour, maar bleek later positief te hebben getest op een minieme hoeveelheid van het verboden middel clenbuterol.

De Spaanse wielerbond weigerde hem te straffen, waarna de internationale wielrenunie UCI en het wereldantidopingbureau WADA in beroep gingen bij het internationaal sporttribunaal. CAS meldde maandag in een verklaring de intentie te hebben op 6 februari met een uitspraak te komen. ,,Bevestiging van de datum en het tijdstip volgt eind deze week'', verklaarde het in Lausanne gevestigde tribunaal.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012