Kittel: moeilijkste dag in mijn leven (2)

31 januari 2012

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - De Duitse wielrenner Marcel Kittel werd zondagavond door tv-zender ARD gelinkt aan de van doping verdachte arts Andreas Franke. ,,De zwaarste dag van mijn leven'', zei de renner van het Nederlandse Project 1t4i, die in ieder geval volgens zijn ploeg niets strafbaars heeft gedaan.

Kittel bezocht op zijn 18e de arts die verbonden was aan het olympisch steunpunt in Thüringen. Hij onderging een zogenoemde uv-behandeling waarbij bloed even in een plastic buisje wordt getrokken en onder een uv-lamp gelegd. Het was een uit de DDR stammende methode waarmee griep werd bestreden. ,,Het is niet makkelijk om te beschrijven wat me overkomen is de afgelopen dagen. Het was een nachtmerrie, de moeilijkste dag van mijn leven'', zei de nu 23-jarige Kittel dinsdag tegen cyclingnews.com.

De behandeling, die niet prestatiebevorderend zou zijn, staat sinds 2011 op de verboden lijst. ,,Ik was ontgoocheld nadat ik die reportage had gezien. Het is bizar als je naam in zoiets opduikt. Ik heb nooit vermoed dat ik iets verkeerds deed.'' Kittel start woensdag in de Ster van Bessèges.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012