UCI-voorzitter McQuaid: trieste dag (2)

6 februari 2012

CONTADOR

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP) - Pat McQuaid, voorzitter van de internationale wielrenunie UCI, sprak maandag naar aanleiding van de schorsing van Alberto Contador van een trieste dag voor de wielersport. ,,Velen beschouwen dit als een overwinning, maar dat is absoluut niet het geval. Wanneer het op doping aankomt, zijn er geen winnaars. Elke dopingzaak, ongeacht de kenmerken, is er één te veel", verklaarde de Ier nadat het sporttribunaal CAS uitspraak had gedaan in een door de UCI en wereldantidopingbureau WADA aangespannen beroepszaak.

Contador was eerder door de Spaanse wielerbond vrijgesproken nadat bij hem in de Tour van 2010 een minieme hoeveelheid clenbuterol was aangetroffen.

,,De UCI neemt kennis van de beslissing van het CAS om Alberto Contador een schorsing van 2 jaar op te leggen'', luidt het in een communiqué. ,,Door het argument van de verdediging te weerleggen dat de positieve test er kwam door het eten van besmet vlees, wordt de mening van de UCI bevestigd."

,,Toch is de UCI niet tevreden met de beslissing zelf, maar wel met het feit dat een langlopende affaire, die heel pijnlijk voor het wielrennen was, eindelijk is afgerond."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012