Martina en Van Luijk weer op medaillejacht

1 juli 2012

EK ATLETIEK

HELSINKI (ANP) - Een dag na de historische één-twee van Churandy Martina en Patrick van Luijk op de 200 meter gaan de Nederlandse sprinters zondag opnieuw op jacht naar een medaille. Martina en Van Luijk doen met het estafetteteam mee aan de finale van de 4x100 meter. De Nederlandse afvaardiging op de 4x400 meter loopt ook de eindstrijd in Helsinki, net als de vrouwen op de 4x100 meter.

Gregory Sedoc hoopt zich zondagmiddag te kwalificeren voor de finale van de 110 meter horden. Sedoc, terug na een schorsing van een jaar vanwege overtreding van de dopingregels, voldeed zaterdag in de series aan het vereiste vormbehoud om naar de Olympische Spelen te mogen. ,,Het zou mooi zijn als ik in de finale kom, maar om de tijd hoef ik me geen zorgen meer te maken'', aldus de hordespecialist. De finale van de 110 meter horden staat zondagavond op het programma.

Monique Jansen komt in actie in de finale van het discuswerpen. Oranje heeft vooralsnog drie medailles veroverd in Helsinki: goud voor Martina en zilver voor Van Luijk en Rutger Smith (kogelstoten).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012