Hordeloper Sedoc volledig bevrijd

1 juli 2012

EK ATLETIEK

HELSINKI (ANP) - Gregory Sedoc overtrof zijn stoutse verwachtingen bij de Europese kampioenschappen atletiek in Helsinki. De hordeloper presteerde het om tijdens zijn eerste internationale optreden na zijn schorsing de finale te halen van de 110 meter horden. Hij eindigde als zesde in 13,45, een fractie boven zijn persoonlijk record van 13,37. Bovendien verzekerde hij zich al in de series van deelname aan de Olympische Spelen door onder de limiet voor vormbehoud te lopen.

,,Ik ben natuurlijk super tevreden. Zo kort na het aflopen van mijn schorsing sta ik voor het eerst in mijn carrière in een Europese finale op de 110 meter horden'', aldus de 30-jarige atleet uit Almere, die in 2007 zijn grootste succes boekte met de Europese indoortitel op de 60 meter horden. ,,Vooral het feit dat ik in elke ronde sneller heb gelopen, geeft vertrouwen voor de Spelen.''

Sedoc heeft een moeilijke periode achter de rug. Hij mocht een jaar lang geen wedstrijden lopen en niet bij zijn vaste coach trainen omdat hij een dopingregel had overtreden. Hij had fouten gemaakt in het opgeven van zijn verblijfplaats. De Atletiekunie stuurde Sedoc vanwege zijn goede 'prestatiedossier' gewoon naar Helsinki, waar hij zich in de series bevrijdde met een tijd van 13,59, genoeg voor uitzending naar Londen.

,,Ik wil de komende weken nog wat kleine wedstrijden lopen, liefst in Nederland, om meer ritme op te doen. Je ziet nu dat de Europese top vanaf de zevende horde bij me wegloopt. In Londen moet ik ook 13,40 kunnen lopen om naar de halve finale te gaan en misschien 13,20 voor een finaleplaats'', schat hij in. ,,Maar dit toernooi was heel sterk bezet en ik zit er al dichtbij.''

Hij had al met al genoten in de Finse hoofdstad. ,,Het opstaan en je klaarmaken voor een wedstrijd heb ik zó verschrikkelijk gemist'', besloot hij.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012