Sedoc naar Spelen en halve finales EK (2)

30 juni 2012

EK ATLETIEK

N i e u w bericht, meer informatie

HELSINKI (ANP) - Gregory Sedoc heeft zich zaterdag bij de Europese kampioenschappen in Helsinki verzekerd van een plek in de halve finales van de 110 meter horden. Met zijn tijd van 13,59 seconden in de series toonde de Nederlandse atleet bovendien het vereiste vormbehoud (13,60) om te mogen starten bij de Olympische Spelen in Londen.

Sedoc liep in Helsinki zijn eerste internationale wedstrijd sinds zijn schorsing. Hij mocht een jaar lang geen wedstrijden lopen omdat hij de dopingregels had overtreden. De 31-jarige atleet uit Almere had fouten gemaakt bij het opgeven van zijn verblijfplaats.

Hij genoot in de Finse hoofdstad. ,,Het opstaan en je klaarmaken voor een wedstrijd heb ik zó verschrikkelijk gemist’, zei hij. De hordeloper verheelde niet dat het niet alleen genieten was. ,,Technisch directeur Peter Verlooy en mijn coach Marita van Swol hebben me vanmorgen heel stevig gesteund''.

Sedoc wil 'bevrijd' wat moois maken van de rest van het toernooi. ,,Het zou mooi zijn als ik in de finale kom, maar om de tijd hoef ik me geen zorgen meer te maken. Het is nu zaak vooral veel wedstrijden te lopen. Ik ben weer fit en de snelheid komt terug.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012