Cofidis-renner Di Grégorio aangehouden (2)

10 juli 2012

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

BOURG-EN-BRESSE (ANP/AFP) - De Franse politie heeft dinsdag op de rustdag van de Ronde van Frankrijk Cofidis-renner Rémy Di Grégorio aangehouden voor verhoor. Dat hebben bronnen bevestigd.

De wielerploeg kreeg onverwacht bezoek van de politie in Bourg-en-Bresse, waar Cofidis op de rustdag verblijft. Di Grégorio zou zijn meegenomen naar zijn woonplaats Marseille, waar nog twee mannen zijn aangehouden. Het drietal zou onder meer verdacht worden van het vervoeren van dopingproducten.

De operatie werd geleid door agenten van het zogenoemde Centraal Bureau tegen schade aan het milieu en de volksgezondheid. Het zou betrekking hebben op een onderzoek dat vorig jaar werd geopend toen Di Grégorio nog voor Astana uitkwam.

Di Grégorio staat na rit 9 in de Tour op de 35e plaats, op 18.07 van leider Bradley Wiggins. De bijna 27-jarige klimmer was enkele jaren geleden een van de grootste Franse talenten, maar kon tot nu toe niet doorbreken. Zijn grootste prestatie is een ritzege in Parijs-Nice van 2011. Hij reed tot en met 2010 bij Française des Jeux, en stapte daarna over naar Astana.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012