Cofidis schorst Di Grégorio (3)

10 juli 2012

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

BOURG-EN-BRESSE (ANP/AFP) - Cofidis heeft renner Rémy Di Grégorio met onmiddellijke ingang geschorst. Dat maakte de Franse wielerploeg dinsdagmiddag bekend. Di Grégorio werd tijdens de rustdag in de Ronde van Frankrijk meegenomen vanuit het hotel in Bourg-en-Bresse, waar Cofidis verbleef. Hij is aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij een dopingzaak.

,,De zaak staat op zichzelf en heeft geen gevolgen voor onze deelname aan de Tour'', aldus Cofidis. ,,We hebben op dit moment nog erg weinig informatie over de zaak. Maar gezien de omstandigheden, hebben we geen andere keuze dan Rémy di Grégorio voorlopig te schorsen. We moeten nu wachten op meer informatie. Als hij inderdaad betrokken blijkt te zijn bij deze zaak, dan wordt hij volgens de regels van de ploeg direct ontslagen.''

Tegelijkertijd met de aanhouding van Di Grégorio werden in Marseille twee mannen opgepakt. Ze zouden worden verdacht van handel in verboden middelen. De renner zou worden verdacht van het gebruik van dope. Hij is meegenomen naar Marseille voor verhoor.

Di Grégorio stond na de negende rit in de Tour op de 35e plaats. De bijna 27-jarige klimmer was enkele jaren geleden een van de grootste Franse talenten, maar kon tot nu toe niet doorbreken. Zijn grootste prestatie is een ritzege in Parijs-Nice van 2011. Hij reed tot en met 2010 bij Française des Jeux, en stapte daarna over naar Astana. Sinds dit seizoen fietst hij voor Cofidis.

Het is niet de eerste keer dat Cofidis tijdens de Tour een renner verliest wegens een dopingzaak. In 2007 moest de Italiaan Cristian Moreni vertrekken omdat hij was betrapt op het gebruik van epo. In dat jaar reed ook Bradley Wiggins, de Britse geletruidrager in deze Tour, voor de ploeg.

Cofidis benadrukte in de verklaring dat er in het team geen ruimte is voor 'bedriegers'. ,,We hebben met ons antidopingprogramma er ook alles aan gedaan, maar tegen zulke individuele gevallen blijf je machteloos. Het team gaat morgen zeker door.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012