Bruyneel voor arbitragecommissie (2)

14 juli 2012

N i e u w bericht, met reactie Bruyneel

AUSTIN (ANP/AFP) - Johan Bruyneel wil in de zaak tegen zijn voormalige pupil Lance Armstrong gehoord worden door de arbitragecommissie van het Amerikaanse anti-dopingbureau USADA. De oud-ploegleider van zevenvoudig tourwinnaar Armstrong gaf aan deze optie de voorkeur boven het accepteren van sancties. Dat liet het agentschap vrijdag (plaatselijke tijd) weten.

,,Bruyneel heeft verzocht dat zijn zaak voor een arbitragecommissie wordt gebracht. Dit kan publiekelijk gebeuren. Alle bewijzen zullen voorgelegd worden, alle getuigen worden onder ede gehoord. Een panel van onpartijdige rechters zal daarna een besluit nemen'', meldde het USADA.

Bruyneel wordt ervan beschuldigd een rol te hebben in het vermeende dopinggebruik door Armstrong. Maar de huidige manager van RadioShack heeft er vertrouwen in dat hij zijn naam zal zuiveren. ,,Tijdens dat verhoor zal ik de beschuldigingen van het USADA aan mijn adres aanvechten. Ik hoop dat een correct samengesteld, onpartijdig panel van rechters zal bevestigen dat deze zaak zelfs nooit zo ver had mogen komen. Gezien de gevoelige aard van gerechtelijke procedures, is mij aangeraden dat ik op dit moment geen verdere commentaar geef'', aldus de Belg op zijn website.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012