Vaughters: dope gebruikt als renner (2)

12 augustus 2012

N i e u w bericht, meer informatie

NEW YORK (ANP) - De Amerikaan Jonathan Vaughters, teammanager van wielerploeg Garmin-Sharp, heeft zaterdag in de New York Times toegegeven dat hij als renner dope heeft gebruikt. ,,Ik moest kiezen tussen mijn droom opgeven of valsspelen. Ik koos ervoor om te liegen", schrijft Vaughters in de krant. ,,Ik haatte het, maar ik was ambitieus".

,,Het schuldgevoel dat ik had, leidde ertoe dat ik ben gestopt met koersen en een professioneel wielerteam ging beginnen, waar die keuze niet gemaakt moest worden'', stelt Vaughters, die binnen zijn ploeg de nadruk op 'schoon' koersen legt. Hij was profrenner van 1994 tot 2003 en won onder meer twee ritten in de Dauphiné Libéré.

Volgens Vaughters was het in de jaren '90 en het begin van deze eeuw makkelijk om de dopingregels te omzeilen. ,,Bij het bekijken van de Olympische Spelen de voorbije 2 weken was ik een beetje jaloers, omdat ik weet dat er sinds mijn periode als sporter enorme stappen zijn gezet door velen om doping uit sport te weren. Atleten hebben nu de wetenschap en het vertrouwen dat een wedstrijd schoon kan worden gewonnen", aldus de Amerikaan.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012