De Rooij: dopinggebruik is keuze renner (2)

11 oktober 2012

WIELRENNEN

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - Als manager wist Theo de Rooij niets van het dopinggebruik van renner Levi Leipheimer. ,,Een renner maakt zelf zijn keuzes, niet de ploegleider of de ploegarts.'' Dat zei de voormalig algemeen directeur van de Rabobank-wielerploeg donderdagochtend voor de microfoon van Radio 1.

In een rapport van het Amerikaanse dopingagentschap Usada, waarin de dopinggeschiedenis van Lance Armstrong uiteen werd gezet, zei voormalig Rabo-renner Leipheimer dat hij via de ploeg epo kreeg en dat de Rabobank-ploeg een eigen dopingprogramma had. Leipheimer bekende zijn dopinggebruik onder ede.

De Rooij ontkende weet te hebben van het epo-gebruik van zijn voormalig kopman. ,,Ik heb mij daar nooit mee bezig gehouden. Ook als renner niet en dat zou ik onder ede willen verklaren'', liet hij weten. ,,We krijgen nu weer van alles uit het verleden dat ons in de wielen rijdt. Je moet je afvragen waar en wanneer het ophoudt. Dat punt lijkt nu gekomen.''

,,Onze renners zijn gecontroleerd en vrijuit gegaan. We hebben ons aan de regels gehouden'', bestreed De Rooij de beschuldigingen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012