Rabobank: verleden onder ogen zien (2)

11 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

URECHT (ANP) - De Rabobank betreurt de uitkomsten van het onderzoek van Usada naar de dopingpraktijken van Lance Armstrong. Dat valt te lezen in een tweede verklaring op de website van de ploeg. Eerder reageerde het team al op de bekentenissen van de Amerikaan Levi Leipheimer die ook in zijn tijd als Raborenner doping heeft gebruikt.

,,We moeten onder ogen zien dat het erop lijkt dat structureel dopinggebruik in het verleden usance was in de wielerwereld'', luidt de reactie op het rapport. ,,De Rabobank heeft daar zoals bekend altijd afstand van genomen en hanteert een beleid van ‘zero tolerance’.

De bankploeg stelt in 2007, na de affaire rond de Deense wielrenner Michael Rasmussen, maatregelen te hebben genomen om directer toezicht te kunnen houden op het reilen en zeilen van de ploeg. ,,De Rabobank maakt zich grote zorgen over de professionele wielersport. De uitkomsten van het onderzoeksrapport van de Usada doen de wielersport geen goed en dat betreurt de Rabobank ten zeerste'', aldus de verklaring.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012