Wielinga: geen eerlijk verhaal van Raboploeg (2)

11 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

SON (ANP) - Voormalig wielrenner van Rabobank Remmert Wielinga heeft donderdag met verbazing gereageerd op uitlatingen van oud-algemeen directeur Theo de Rooij. De Rooij gaf eerder op donderdag aan dat dopegebruik een zaak was tussen renner en ploegarts.

,,Dat is toch totale onzin", zei Wielinga, die van 2003 tot 2005 voor Rabobank reed, tegen Omroep Brabant. ,,Als er binnen de Raboploeg mensen waren die alles wisten, was het wel het management van de ploeg. Zij wisten dus ook of er gebruikt werd en door wie. Ook Adri van Houwelingen en Erik Breukink. Daar ben ik van overtuigd. Dit is gewoon geen eerlijk verhaal vanuit de Raboploeg."

De verklaring van renner Levi Leipheimer dat er ook bij Rabobank aan doping werd gedaan, kwam voor hem niet als een verrassing. ,, Ik heb er zelf niets van meegekregen en mij is nooit iets opgelegd, maar dat het gebeurde geloof ik best."

Zelf ontkent hij gebruikt te hebben. ,,Ik heb nooit opdracht gekregen dat ik iets moest nemen. Ook niet bij Rabobank. In alle eerlijkheid, daarvoor steek ik mijn handen in het vuur. Maar het verbaast me allemaal niet."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012