Australische wielerbond ontslaat White (2)

17 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

SYDNEY (ANP/AFP) - De Australische wielerbond heeft Matt White uit zijn functie ontheven nadat hij afgelopen weekeinde had toegegeven zich te hebben gedrogeerd. Die bekentenis volgde op het Usada-rapport rond het structureel dopinggebruik in de ploegen van Lance Armstrong waarin ook White werd genoemd.

De Australische bond CA noemde het rapport woensdag in een toelichting ,,bijzonder schadelijk voor de wielersport'' en zag geen andere mogelijkheid dan White, die een coördinerende rol had voor de wegsport, te ontslaan. Eerder had hij zelf al zijn functie als teambaas van Orica-GreenEdge neergelegd.

,,Het geleverde bewijs is vernietigend, het gedrag van de hoofdrolspelers moreel verwerpelijk en wielerfans hebben alle reden zich belazerd te voelen'', luidde een statement van de wielerbond.

De 38-jarige White maakte 2 jaar deel uit van US Postal, een van de ploegen van Armstrong. CA roemde het werk dat hij geleverd had voor de bond maar noemde het ontslag onvermijdelijk. White verklaarde te hopen dat de bekentennissen een positief effect op de sport hebben. ,,Ik neem daarin mijn verantwoordelijkheid, ook al is dat niet meer in een officiële functie bij de bond.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012