Armstrong stapt op als baas Livestrong (3)

17 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, met verklaring Armstrong

NEW YORK (ANP) - Lance Armstrong is teruggetreden als baas van Livestrong. Dat heeft de stichting die geld inzamelt voor de strijd tegen kanker, woensdag bekendgemaakt. Tegelijkertijd bracht ook sportmerk Nike naar buiten het contract met de van doping beschuldigde oud-renner te beëindigen.

Armstrong liet op de website van de stichting weten dat hij niet wil dat de missie van Livestrong lijdt onder de controverse rond zijn wielerloopbaan. ,,Het was me een eer deze stichting de afgelopen 5 jaar voor te zitten. De missie en het succes daarvan hebben voor mij de hoogste prioriteit. Daarom heb ik vandaag, om de stichting negatieve effecten van de controverse rond mij te besparen, besloten terug te treden'', aldus Armstrong.

De Texaan ligt zwaar onder vuur na het verschijnen van een rapport van het Amerikaanse antidopingbureau Usada. Daarin wordt de onttroonde zevenvoudige tourwinnaar onder meer ontmaskerd als dopinggebruiker.

Nike hield zich tot dusverre afzijdig en liet eerder weten het te betreuren dat Armstrong door de levenslange schorsing van het Usada niet meer als triatleet aan wedstrijden mocht deelnemen en al zijn gewonnen titels als wielrenner moest inleveren. Tot dusverre heeft Armstrong zelf niet gereageerd op het rapport.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012