Dopingarts Ferrari: valse beschuldigingen (2)

17 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

WASHINGTON (ANP) - De levenslang geschorste dopingdokter Michele Ferrari trekt de verklaringen onder ede van de vele getuigen in het geruchtmakende Usadarapport sterk in twijfel. De Italiaan, de voormalige lijfarts van de ontmaskerde wielrenner Lance Armstrong, spreekt woensdag in een reactie op zijn website (53x12.com) van valse beschuldigingen aan zijn adres. Het is de eerste keer dat hij inhoudelijk ingaat op het onderzoeksrapport van het Amerikaanse antidopingbureau, waarin hij en Armstrong worden beticht van systematische dopingpraktijken.

,,Nooit was er iemand anders bij. Alle aantijgingen zijn gebaseerd op verklaringen van een getuige die op dat moment kennelijk steeds alleen met mij van doen had'', betoogde Ferrari in zijn verweerschrift, dat hij de titel 'Usada Samenzwering?' meegaf.

Ferrari wees op een in zijn ogen opvallende passage in het omvangrijke rapport. ,,Floyd Landis zegt als enige dat ik bloed bij George Hincapie afnam in zijn aanwezigheid. Het is heel jammer dat Hincapie in zijn eigen verklaring deze serieuze aanklacht niet overneemt.''

Ferrari, die volgens Usada ruim 1 miljoen dollar van Armstrong heeft ontvangen voor zijn (verboden) diensten en producten, ontkende opnieuw dat hij na 2005 nog een professionele relatie met de Texaan onderhield. Dat hij nadien nog wel flinke bedragen van Armstrong ontving, was wegens achterstallige betalingen, aldus Ferrari.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012