Verklaring Nike: meer dan 10 jaar misleid (2)

17 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

NEW YORK (ANP/AFP) - Met een korte verklaring heeft Nike woensdag het besluit toegelicht om het contract met dopingzondaar Lance Armstrong te beëindigen. ,,Wegens ogenschijnlijk onoverkomelijk bewijs dat Lance Armstrong zich heeft beziggehouden met doping en Nike voor meer dan een decennium heeft misleid, hebben we tot onze teleurstelling het contract met hem moeten beëindigen'', aldus de mededeling van Nike, dat wel de stichting Livestrong, die strijdt tegen kanker, financieel blijft ondersteunen. Armstrong is woensdag afgetreden als baas daarvan.

Na een vernietigend rapport van het Amerikaanse antidopingbureau Usada is Armstrong inmiddels gebrandmerkt als leider van het meest professionele dopingnetwerk uit de sporthistorie.

Livestrong werd in 1997 door Armstrong opgericht nadat hij was hersteld van teelbalkanker. Sindsdien bracht de organisatie bijna 500 miljoen dollar bijeen voor de strijd tegen de gevreesde ziekte. In 2004 lanceerde Armstrong in samenwerking met Nike het befaamde gele polsbandje, als symbool van de stichting.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012