'Onafhankelijke dopingcommissie noodzakelijk' (2)

23 oktober 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP/BELGA) - De vereniging van professionele wielerteams AIGCP heeft opgeroepen een onafhankelijke antidopingcommissie op te starten. Voorzitter Jonathan Vaughters kondigde dat dinsdag aan in Parijs en hoopt op steun van de internationale wielerunie (UCI).

,,De AIGCP is het unaniem eens over de oprichting van een onafhankelijke antidopingcommissie'', vertelde Vaugthers. ,,We willen bijdragen aan de kosten en we hopen dat andere mensen in het wielrennen dat ook willen doen. Na alles wat we de laatste 20 jaar hebben meegemaakt, is de tijd rijp om buitenstaanders de controles objectief te laten beoordelen. Zo kunnen we zien of die effectief zijn, dan kunnen we de fouten van de laatste 20 jaar vermijden.''

De wielerteams reageren hiermee op de omvangrijke dopingzaak rond de ontmaskerde Lance Armstrong. Vaughters, momenteel manager van Garmin en een ex-ploeggenoot van Armstrong, was zelf één van de getuigen in de dopingzaak van het Amerikaans antidopingagentschap Usada tegen Armstrong.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012