Giant blijft sponsor Raboploeg (2)

21 november 2012

N i e u w bericht, meer informatie

UTRECHT (ANP) - De wielerploeg van Rabobank is dicht bij een nieuwe overeenkomst met fietsenfabrikant Giant. ,,Zij blijven de fietsen leveren en zullen de ploeg ook van kleding gaan voorzien. Het behelst geen hoofdsponsorschap'', meldt de woordvoerder van de wielerploeg woensdag.

Rabobank stopt na dit seizoen, na 17 jaar, met de sponsoring van het professionele wielerteam vanwege de recente onthullingen over doping in de sport. De ploeg maakt vooralsnog in 2013 een doorstart met sponsorloze shirts ('white label'), waarbij de bank aan zijn contractuele verplichtingen blijft voldoen.

Giant overwoog kort na het besluit van Rabobank in oktober de hoofdsponsoring over te nemen. Het leidde tot gesprekken tussen de bankploeg en de fietsengigant, waarbij directeur Harold Knebel van de Rabobank Wielerploegen drie opties noemde: ,,Of ze gaan door met leveren van fietsen, of ze gaan een groter belang krijgen, of ze worden hoofdsponsor.''

De nieuwe overeenkomst past het beste bij de tweede optie. ,,We zijn blij dat we de samenwerking met Giant kunnen voortzetten. Die is altijd heel constructief en plezierig geweest. De nieuwe deal omvat meer dan het oude contract, omdat Giant nu ook de kleding gaat leveren'', aldus de woordvoerder.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012