Rabobank wil terug in actiegroep MPCC (2)

3 december 2012

N i e u w bericht, meer informatie

PARIJS (ANP) - De wielerploeg van Rabobank wil weer lid worden van de actiegroep 'Beweging voor een geloofwaardige wielersport', beter bekend als MPCC. De Nederlandse equipe, die volgend jaar verder gaat als 'White Label Team', heeft daarvoor een officieel verzoek ingediend. Rabobank was eerder al lid van de in 2007 opgerichte beweging, maar trok zich terug uit onvrede over de gang van zaken binnen de MPCC.

Na gesprekken met de 'Mouvement Pour un Cyclisme Crédible' wil Rabobank graag weer deel uitmaken van de beweging. Begin volgend jaar mogen de leden van de MPCC stemmen over toelating van nieuwe ploegen. De beweging wil in reactie op de affaire rond Lance Armstrong een aanpak van dopingzondaars en hun ploegen, die verdergaat dan de regels van de internationale wielrenunie en het wereldantidopingbureau Wada toestaan.

,,Als je regels opstelt, moet je die ook handhaven. Dat gebeurde in onze ogen te weinig en daarom zijn we er uitgestapt. Na diverse gesprekken hebben we er nu vertrouwen in dat dit wel gaat gebeuren'', zei een woordvoerder van de Nederlandse ploeg.

De animo voor de MPCC groeit gestaag. Inmiddels zijn 11 ploegen, waaronder Argos-Shimano, lid van de organisatie. Zeven teams zijn voorlopig toegelaten; zes ploegen hebben een lidmaatschap aangevraagd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012