Pechtstein dient schadeclaim in bij ISU (2)

28 december 2012

N i e u w bericht, meer informatie

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse schaatsster Claudia Pechstein gaat alsnog een schadeclaim indienen bij de internationale schaatsunie ISU en de Duitse schaatsbond DESG. De inmiddels 40-jarige vijfvoudig olympisch kampioene vindt dat ze in 2009 onterecht voor 2 jaar is geschorst voor doping. De hoogte van de schadeclaim ligt volgens haar advocaat boven het miljoen.

De ISU schorste Pechstein destijds omdat haar bloedpaspoort te veel wisselende waarden gaf. De Duitse voerde diverse processen om haar onschuld aan te tonen en de schorsing terug te draaien, maar zonder succes.

Pechstein heeft de gerenommeerde advocaat Thomas Summerer in de arm genomen om de claim juridisch kracht bij te zetten. Hij slaagde er in het verleden in de Duitse atlete Katrin Krabbe in een soortgelijk geval aan een hoge schadevergoeding te helpen. ,,Beide gevallen vertonen grote gelijkenissen. Het gaat ook hier om grote fouten van een internationale sportbond en het schenden van grondrechten'', zegt Summerer in de Berliner Morgenpost. ,,De ISU is destijds tot een overhaast oordeel gekomen en dat is zeer laakbaar.''

De claim wordt op 31 december ingediend bij de rechtbank in München.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012