'Armstrong overweegt bekentenis' (3)

5 januari 2013

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie vanaf derde alinea

NEW YORK (ANP) - Lance Armstrong, die afgelopen december al zijn zeven tourzeges kwijtraakte, zou overwegen om zijn doping toe te geven. Dat meldt de New York Times zaterdagochtend op haar website.

De krant baseert zich daarbij op 'mensen met kennis van de situatie'. De gevallen wielrenner, die zich na zijn afscheid als coureur toelegde op de triatlon, zou erop hopen dat hij daarna zijn sportcarrière kan hervatten.

Het Amerikaanse antidopingbureau Usada bracht vorig jaar een onthullend rapport naar buiten over systematische doping in de wielerploeg US Postal van Armstrong. De Amerikaan, die dopegebruik altijd heeft ontkend, weigerde zich te verweren tegen de aantijgingen. Armstrong heeft in het openbaar nog nooit gereageerd op zijn levenslange schorsing en het verlies van zijn tourtitels. Hij had formeel tot vorige week donderdag de tijd om beroep aan te tekenen tegen zijn straf bij het internationaal hof van sportarbitrage CAS, maar hij deed dit niet.

Een anonieme bron heeft aan de NY Times laten weten dat Armstrong over een eventuele bekentenis in gesprek zou zijn met de bazen van Usada en het wereldantidopingbureau WADA. Zijn advocaat Tim Herman wil hier echter geen commentaar op geven. ,,Het is aan Lance zelf om daar iets over te zeggen", aldus Herman in de krant.

Naast zijn prijzen raakte Armstrong ook zijn sponsors kwijt en stapte uit zijn stichting Livestrong. Diverse geldschieters uit het verleden hebben laten weten geld terug te willen van de Amerikaan. Het gaat daarbij om vele miljoenen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013