De Jongh aan de slag bij Team Saxo (3)

11 januari 2013

N i e u w bericht, meer informatie

KOPENHAGEN (ANP) - Steven de Jongh gaat als ploegleider aan de slag bij het Team Saxo-Tinkoff. Dat meldt de formatie van de Deense manager Bjarne Riis vrijdag op de website.

De Jongh was vorig seizoen ploegleider bij Team Sky, maar moest vanwege zijn dopingverleden weg bij de Britse ploeg. ,,Ik ben heel blij met de kans die ik krijg bij Team Saxo. Na mijn vertrek bij Sky wist ik niet hoe mijn toekomst eruit zou zien. Maar begin januari had ik wat gesprekken met Bjarne en het team. Hierna heb ik een baan aangeboden gekregen. Dit is een geweldige kans voor mij'', vertelt de 39-jarige De Jongh. ,,Ik ben blij met het vertrouwen en kijk uit naar het nieuwe hoofdstuk in mijn loopbaan als ploegleider.''

De voormalige Nederlandse renner werd vorig jaar bij Sky verplicht een verklaring te ondertekenen dat hij geen verboden middelen had gebruikt. Hij vertrok en legde daarna een bekentenis af. Hij bekende tussen 1998 en 2000 op een 'aantal momenten' epo te hebben gebruikt. Hij reed in die tijd voor TVM en Rabobank.

Bij zijn nieuwe team gaat De Jongh onder anderen werken met de Spanjaard Alberto Contador, de Italiaan Daniele Bennati en de Deen Matti Breschel. Riis roemt vooral de ervaring van De Jongh. ,,We waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe ploegleider. Onlangs kwam ik in contact met Steven en tijdens ons gesprek kreeg ik al snel het gevoel dat hij goed bij ons team zou passen. Ik heb ook veel goede verhalen over hem als ploegleider gehoord en hij brengt heel veel ervaring met zich mee. Ik ben heel blij dat hij bij ons aan de slag gaat.''

De Jongh ging na afloop van zijn actieve loopbaan eind 2009 aan de slag bij Team Sky, dat vorig jaar met de Brit Bradley Wiggins de Tour won.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013