Bond en ploegen komen snel met aanpak doping (2)

9 januari 2013

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - De drie Nederlandse profploegen en de wielrenunie KNWU presenteren begin volgende week de gezamenlijke aanpak voor wielrenners met een dopingverleden. Dat zei voorzitter Marcel Wintels van de KNWU woensdag.

,,De bond heeft met Blanco Procycling, Vacansoleil-DCM en Argos-Shimano om de tafel gezeten om tot één heldere lijn te komen voor ex-dopinggevallen die nu nog actief zijn bij de drie ploegen, of de bond, of die actief willen worden'', vertelde Wintels.

AD Sportwereld meldde woensdag dat er een akkoord is bereikt over renners die bekennen dat ze voor 2008 dope hebben gebruikt. Ze hoeven volgens de krant niet bang te zijn dat ze meteen hun baan kwijt raken en kunnen zelfs rekenen op strafvermindering indien het vergrijp nog niet verjaard is.

Wintels wilde inhoudelijk niets zeggen over de afspraken die zijn gemaakt. ,,We hebben met elkaar afgesproken dat we daarmee volgende week naar buiten komen.''

De gezamenlijke aanpak staat los van de antidopingcommissie onder leiding van oud-minister Winnie Sorgdrager. Die doet onderzoek naar het bestaan van een eventuele dopingcultuur in de Nederlandse wielersport.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013